Rožajac optužen za silovanje i zlostavljanje vanbračne supruge:
ilustracija

Rožajac optužen za silovanje i zlostavljanje vanbračne supruge: "Na mukama ćeš umrijeti, a ja ću zbog toga robijati"

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Rožajca E.Š., koji se tereti da je silovao i fizički zlostavljao svoju vanbračnu suprugu.

Rožajac je optužen da je, dok su bili u vanbračnoj zajednici, zlostavljao partnerku i da ju je silovao nakon što su se razdvojili. Prema navodima iz optužnog akta, E.Š. je 19. februara u stanu koji iznajmljuje u Podgorici izvršio obljubu nad bivšom vanbračnom suprugom bez njenog pristanka. Kako tvrde iz tužilaštva, ona je došla u njegov stan, a optuženi ju je pozvao da uđe, na šta je ona pristala.

– Okrivljeni je počeo da je dodiruje i ljubi, kada ga je upozorila da prestane, govoreći mu da to ne želi i da nije zbog toga došla. Nakon toga ju je odveo u spavaću sobu, gdje ju je silovao – piše u optužnici.

Rožajac se tereti i da je 28. jula u Rožajama, nakon što je odbila da ima intimni odnos sa njim, fizički napao oštećenu, zadajući joj tom prilikom više udaraca šakama i pesnicama po lijevoj strani glave i tijela, kada joj je polomio zub i nanio joj druge lake tjelesne povrede. Zbog ovih radnji, optužen je za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. Tužilac tvrdi i da je E.Š. 30. decembra 2023. godine, nakon rasprave sa partnerkom putem poruka dok se nalazio u gradu, došao kući i udarao nevjenčanu suprugu šakama i pesnicama po glavi i tijelu, vukao je za kosu po hodniku i uza stepenište, a zatim je ubacio u sobu, bacao je o krevet i nastavio da je udara, nazivajući je pogrdnim imenima.

Gušenje jastukom i prijetnje pištoljem

Dok su bili u vanbračnoj zajednici, kako piše u optužnici, krajem marta prošle godine, okrivljni je zlostavljao vanbračnu suprugu kad su bili na jednom svadbenom veselju jer je primijetio da upućuje poglede drugom muškarcu. Navodi se da je oštećenu štipao za ruke i noge, a po povratku u apartman u kom je trebalo da prenoće bacao je na krevet, gušio je jastucima, čupao je za kosu, upućujući joj pogrdne riječi.

– Mjesec dana kasnije, u porodičnoj kući u Rožajama, nakon kraće verbalne rasprave, tadašnju partnerku je ošamario, kada joj je pukla usna sa unutrašnje strane, a zatim je uperio pištolj prema njoj i držao joj cijev prislonjenu na sljepoočnicu, bacio je na dušek, uzeo nož i držao joj ga pod grlom, zatim zaključao vrata od sprata i držao je zatvorenu oko dva sata. Istog dana, na njeno insistiranje da je preveze kod drugarice, tokom vožnje, oštećenoj je uputio pogrdne riječi – piše u optužnom aktu.

Na taj način, tvrde iz tužilaštva, počinio je produženo krivično djelo zlostavljanje.

Kako se navodi u optužnici, pljuvao je, vukao je za trepavice, zabadao joj prste u oči, grebao je noktima po rukama i šutirao je nogama.

– Nakon toga ju je odveo u iznajmljeni apartman, gdje je nastavio s primjenom fizičkog nasilja, zbog čega je oštećena kukala i vrištala, što su čuli gosti u okolnim apartmanima, nakon čega joj je okrivljeni rekao da zaćuti i tada je prestao da je tuče. Neutvrđenog dana u januaru 2024. godine, dok su se nalazili u automobilu u Rožajama, oštećenoj je zadao više udaraca šakama po glavi i čupao je za kosu govoreći joj da flertuje sa njegovim zetom i "pokazuje mu zadnjicu" i zato joj stavlja prste u oči jer su "ku**inske", da bi joj istog dana na putu, u automobilu, zadao više udaraca, čupao je za kosu i njenom glavom udarao o šoferšajbnu – piše u optužnici.

E.Š. je optužen i da je 24. marta u Rožajama, nakon što je saznao da se oštećena nalazi u hotelu sa njegovim "neprijateljem", pozvao je telefonom i uputio joj riječi prijetnje da će je "nožem klati", da će joj "nožem džigericu vaditi i da će joj dok je živa organe vaditi iz tijela, da će na mukama umirati", a da će on zbog toga slatko robijati, te da nijedna medicina neće moći dokazati kako je umrla, kao i da će joj on biti zadnja stanica u životu i da će joj se grob nalaziti u Rožajama.

Dan kasnije, kako piše u tužilačkim spisima, dok se oštećena nalazila u garaži jednog tržnog centra u Podgorici, E.Š. ju je ošamario govoreći joj: "Sa mojim najvećim dušmaninom si pošla".

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.