U ljepotama Crne Gore uživa više od 74 hiljade turista

U ljepotama Crne Gore uživa više od 74 hiljade turista

U Crnoj Gori trenutno boravi više od 74 hiljada turista, što je za 1,8 odsto više nego rekordne 2019. godine, podaci su Nacionalne turističke organizacije. Iako se više gostiju nalazi na crnogorskom primorju, i na sjeveru su zadovoljni.

U ljepotama ljeta, trenutno u Crnoj Gori uživa više od 74 hiljade turista, većina na primorju, kažu iz Nacionalne turističke organizacije. Iako je taj broj neznatno veći u odnosu na isti period 2019. očekivanja su ispunjena.

“Otprilike 1,8 posto je bolje nego u donosu na isti period 2019. godine i oko 1,5 u odnosu na prethodnu godinu. U primorskim opštinama, osim Bara i Ulcinja imaju značajno bolju popunjenost hotelskih kapaciteta u odnosu na prethodnu godinu”, kaže direktorica Nacionalne turističke organizacije AnaTripković-Marković.

U tome prednjači Herceg Novi, gdje boravi oko 16 hiljada gostiju, što je 12 odsto više nego lani. Trend rasta u lokalnoj turističkoj organizaciji bilježe od aprila, pa je sezona, prema njihovim riječima, zaista sjajna.

“Gosti su podjenako rapsoređeni u hotelima i privatnom smještaju, ali moram istaći da je 43 odsto gostiju više u hotelima nego prošle godine. Bilježi se rast sa britanskog, francuskog i njemačkog tržišta. Kad je riječ o Njemcima udvostručen je broj noćenja”, kaže Dalibor Vuković iz TO Herceg Novi.

Da gradovi i prirodne ljepote Crne Gore ovih dana privlače turiste iz čitavog svijeta, uvjerila se i naša ekipa u Budvi. A kada izgustiraju plaže, dio turista odluči se da posjeti sjever naše države. Žabljak i Durmitor tradicionalno privlače ljubitelje prirode.

S druge strane, iz NTO kažu da u Kolašinu noći manji broj turista u odnosu na prethodnu godinu, ali se u julu očekuje bolja situacija.

Izvor: RTCG
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.