Poslanici danas nastavljaju rad, Mandić predlaže da se raspravlja i o Rezoluciji o Jasenovcu

Poslanici danas nastavljaju rad, Mandić predlaže da se raspravlja i o Rezoluciji o Jasenovcu

Skupština Crne Gore bi danas trebalo da nastavi rad. Na dnevnom redu su izvještaji o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva, Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2023. godinu, kao i Izbori i imenovanja.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić predložio je da se na dnevnom redudanašnje sjednice parlamenta nađe i Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Poslanički Klub Demokrata predložio je dopunu Dnevnog reda sa tačkom: Predlog zakona o dopunama Zakona o putevima.

Mandić je ranije najavio da će se Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu naći pred poslanicima krajem juna, nakon što Crna Gora dobije IBAR.

Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu potpisala su 43 poslanika parlamentarne većine.

Izostali su potpisi poslanika albanskih stranaka koje čine parlamentarnu većinu.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.