Turska odbija da dopuni gorivo izraelskom avionu koji je prinudno sletio
Ilustracija

Izraelski mediji prenose

Turska odbija da dopuni gorivo izraelskom avionu koji je prinudno sletio

Avion izraelske nacionalne kompanije El Al, koji je poletio iz Varšave u Poljskoj, prinudno je sletio u turski grad Antalija, nakon što je jednom putniku pozlilo i bila mu je neophodna hitna medicinska pomoć, prenijeli su izraelski mediji.

Prema izvještaju, turske vlasti su odložile polijetanje aviona za Izrael odbijanjem da ga dopune gorivom, iako se čini da je bilo napretka u dogovorima i da će avion uskoro moći da poleti.

Putnicima je rečeno da se očekuje da provedu nekoliko sati na zemlji u Turskoj, bez dozvole da napuste avion, javlja Tajms of Izrael.

Svi direktni letovi između Izraela i Turske otkazani su otkako je izbio rat u Gazi, a u maju je Ankara objavila da će zaustaviti trgovinu sa Tel Avivom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.