Spajić: Razmišljam o rebalansu budžeta
Milojko Spajić

Premijer otvorio put Rožaje - Špiljani

Spajić: Razmišljam o rebalansu budžeta

Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

Spajić je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović ozvaničili su danas rekosntrukciju puta Rožaje-Špiljani.

Iz Vlade su rekli da ukupna vrijednost radova iznosi 29 miliona eura, a rekonstruisana je dionica od rakrsnice „Vuča“ do granice sa Srbijom u dužini od 18 kilometara.

Navodi se da je po projektu urađena rekonstrukcija trase na cijeloj dužini sa izgradnjom dodatnih traka.

„Mislim da će se realizacijom ovog projekta omogućiti mnogo bolja povezanost gradova, ali i poboljšati ekonomska saradnja između dvije države”, rekao je Spajić.

On je dodao da vjeruje da se sada može da računati na znatno veći protok turista i da će to imati veliki pozitivan uticaj primarno na ekonomiju Rožaja, ali i čitave Crne Gore.

„Razmišljamo o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte, jer realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno i to su jako pozitivne vijesti”, kazao je Spajić.

On je rekao da vjeruje “da ćemo imati lijepih vijesti do kraja godine i za Štedim i za Hajlu i da ćemo se radovati i tim projektima važnim za Rožaje i Crnu Goru”.

Saopšteno je da je posebna pažnja prilikom rekonstrukcije posvećena bezbjednosti saobraćaja, tako da je na čitavoj dionici ugrađena nova saobraćajna signalizacija i oprema puta.

Podsjeća se da su radovi počeli u avgustu 2020. godine i da je rok za završetak rekonstrukcije bio dvije godine, međutim izgradnja je trajala duplo duže.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.