Spajić: Pronašli smo rješenje za Institut Simo Milošević
Milojko Spajić

Spajić: Pronašli smo rješenje za Institut Simo Milošević

Rješenje odnosi se na blokadu računa, saopštio je danas premijer Milojko Spajić na konferenciji za medije povodom situacije u toj instituciji.

Spajić je kazao da je za početak potrebno odblokirati račun, da bi se nastavila isplata zarada. Zahvalio je Žarku Rakčeviću, koji je manjinski akcionar, na konstruktivnom pristupu.

“Pronašli smo rješenje za deblokadu računa, ali smo nacrtali i mapu kako da izadjemo iz situacije. Država će zajedno sa Rakčevićem učestvovati 50 posto naprema 50 posto u deblokadi računa. To se odnosi na dug koji se odnosi na Jugobanku. Rakčević će to da odradi kroz jednu pozajmicu, kratkoročnu i bezkamatnu, i hvala mu na tome. Na taj način ćemo omogućiti da se deblokada računa desi”, istakao je Spajić. 

Vlada je poslala ponudu najvećem malom akcionaru Instituta “Simo Milošević”, kompaniji Vile Oliva, u kojoj nude da otkupe njenih 27,4 odsto akcija u Institutu za 5,25 miliona eura, ali uz uslov da država odmah preuzme akcije.

U informciji koju je Vlada usvojila navodi se da bi isplatila akcije kada i ako Agencija za zaštitu konkurencije odobri plan restrukturiranja koji još nije ni napisan.

Direktna Vladina podrška Institutu komplikovana je zbog evropskih propisa o kontroli državne pomoći, o čemu odlučuje Agencija za zaštitu konkurencije.

Na jučerašnji dan računi kompanije iz Igala bili su 197 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga koji sada iznosi 7,3 miliona eura.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.