URA osudila izjavu Kovačevića: Zbog podsticanja mržnje i netrpeljivosti da hitno reaguju nadležni organi

URA osudila izjavu Kovačevića: Zbog podsticanja mržnje i netrpeljivosti da hitno reaguju nadležni organi

Građanski pokret URA najoštrije osuđuje skandalozan i fašistički govor gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, koji je izjavio da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima, aludirajući na ratove prije više vjekova, saopšteno je iz GP URA

- Ovakav govor ne samo da je duboko uvrjedljiv, već i opasan, jer podstiče mržnju i netrpeljivost među građanima. U eri kada svi treba da budemo posvećeni budućnosti, jedinstvu i međusobnom poštovanju, ovakve izjave vraćaju nas u prošlost i ugrožavaju mir i stabilnost u našoj zemlji. Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere protiv gradonačelnika Kovačevića zbog njegovih neodgovornih i zlonamjernih izjava. Urađeno je dovoljno štete kroz istoriju mržnjom i podjelama, i ne smijemo dozvoliti da se ovakve retorike ponavljaju. Takođe, apelujemo na sve građane Crne Gore da čuvaju mir, međusobno poštovanje i uvažavanje. Samo zajedno, kao društvo koje njeguje toleranciju i solidarnost, možemo graditi bolju budućnost za sve nas-  navode iz URE.

URA ostaje posvećen borbi za demokratske vrijednosti, ljudska prava i pravdu za sve građane Crne Gore.

- Nikada nećemo tolerisati govor mržnje i pozivamo sve političke i društvene aktere da se pridruže osudi ovakvih izjava i aktivno rade na promovisanju mira i suživota - zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.