EU osudila blokiranje evropskih medija u Rusiji

EU osudila blokiranje evropskih medija u Rusiji

Potpredsjednica Evropske komisije Vera Jurova osudila je danas blokiranje više od 80 evropskih medija u Rusiji, smatrajući to "apsurdnim odgovorom" na mjere koje je Evropska unija preduzela protiv medija optuženih za širenje propagande Kremlja.

"Propagandni organi koje Rusija finansira za širenje dezinformacija u okviru ruske vojne doktrine nisu slični nezavisnim medijima. Demokratije to znaju", napisala je Jurova na platformi Iks, osuđujući "kontinuirano kršenje slobode medija u Rusiji".

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da uvodi kontra-mjere, blokadu emitovanja i pristupa medija iz zemalja članica EU na rusku teritoriju.

Na spisku su između ostalih, njemački Špigel, španski Mundo i Pais, francuski Mond, Liberasion i kanali LCI i C News, kao i agencija Frans pres.

EU je sredinom maja odlučila da sankcioniše četiri ruska medija - Glas Evrope (Voice of Europe), Ria novosti, Izvestiju i Rusku gazetu, optužujući ih za propagandu Kremlja.

Izvor:AGENCIJE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.