Pismo Vučića i Rame učesnicima „Mirdite“ 2016. godine: Zajedno da gradimo budućnost

Pismo Vučića i Rame učesnicima „Mirdite“ 2016. godine: Zajedno da gradimo budućnost

Govoreći za Dan uživo, Karabeg je naglasio da je ovaj festival mogao da se normalno održi 2016. godine, ali ove ne može.

Aleksandar Vučić i Edi Rama poslali su zajedničko pismo učesnicima festivala "Mirdita, dobar dan" 2016. godine, koji je bio posvećen 80. godišnjici rođenja Bekima Fehmijua, u kome su naveli da je njegov život primer "da smo povezani i da zajedno možemo da gradimo budućnost za buduće generacije", podsetio je novinar Omer Karabeg.

Govoreći za Dan uživo, Karabeg je naglasio da je ovaj festival mogao da se normalno održi 2016. godine, ali ove ne može.

„Te godine je učesnicima Mirdite upućeno zajedničko pismo predsednika Vučića i premijera Edija Rame, u kome se kaže,  da Srbi i Albanci treba da razumeju jedni druge, treba da uče jedni od drugih i da grade zajedničku budućnost. Evo sad kako ova vlast gradi zajedničku budućnost. Znači moglo je 2016, 2020 je isto vrlo normalno, najnormalnije održana ta manifestacija, a sad odjednom 2024. jer su im procenili da im treba, sad ne može“, naveo je on.

Kako je preneo RTS 2016. godine, u pismu koje su potpisali Rama i Vučić, obojica tadašnji premijeri, navodi se:

„Želimo da odamo priznanje idejama velikog umetnika i humaniste Bekima Fehmijua, povodom 80 godina od njegovog rođenja. Bekim je ostavio neizbrisiv trag, i među Albancima, i među Srbima. Njegov život, umetnost kroz koju je živeo, pokazali su nam da možemo jedni druge da razumemo, da možemo da učimo jedni od drugih, da smo povezani, i da zajedno treba da gradimo prosperitetnu budućnost za buduće generacije. Bekim Fehmiu je svedok da, koje god puteve u životu da odaberemo, kako bi povezali naša dva naroda, oni će uvek biti blagotvorni, i za jedne i za druge. Kako za Albance, tako i za Srbe. U potpisu – Aleksandar Vučić i Edi Rama“.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.