Tužilaštvo BiH: Na području Višegrada pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Tužilaštvo BiH: Na području Višegrada pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da se radi o žrtvi hrvatske nacionalnosti stradaloj 1992. godine

Na području Višegrada pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe za koju se prema dostupnim informacijama pretpostavlja da se radi o žrtvi hrvatske nacionalnosti stradaloj 1992. godine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.

U saopštenju se dodaje da će nakon izvršene ekshumacije, putem dalje sudsko-medicinske obrade i DNK analize, biti utvrđivan identitet nestale osobe.

Istražitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH nalazio se na terenu na lokalitetu Gradskog groblja Crnča, općina Višegrad, gdje je po nalogu postupajućeg tužioca, koordinirao rad ovlaštenih službenih osoba koje su sudjelovale u procesu ekshumacije.

Lokacija je pronađena zajedničkim radom Tužilaštva BiH, Instituta za nestale osobe BiH i SIPA-e u prikupljanju informacija u procesima traženja nestalih osoba.

Na mjestu ekshumacije bili su prisutni ljekar patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, potrebni radnici, a lokaciju su osiguravali pripadnici MUP-a RS, Policijske stanice Višegrad.

Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.