Rašanin Radičević: Napadi na Tanju Bardić su neprihvatljivi
Ivana Raščanin Radičević, Foto: Socijaldemokrate

Rašanin Radičević: Napadi na Tanju Bardić su neprihvatljivi

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin Radičević osudila je govor mržnje i prijetnje upućene preko društvene mreže menadžerki opštine Bar gospođi Tanji Bardić.

“Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore i menadžerki opštine Bar Tanji Bardić.  Govor mržnje je i dalje veoma izražena pojava, koja u potpunosti otežava proces unapređenja položaja žena u politici u Crnoj Gori“, istakla je Raščanin Radičević.

Ona navodi da su ovakvi slučajevi u potpuno neprihvatljivi i predstavljaju ozbiljno kršenje prava na slobodu izražavanja i bezbjednost pojedinaca.

“Svako ima pravo na svoje mišljenje i slobodu izražavanja, ali to ne smije uključivati govor mržnje,prijetnje, nasilje ili zastrašivanje jer svi smo odgovorni za svoje postupke na internetu i trebamo biti svjesni da naša riječ može imati stvarne posljedice“, navodi predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata.

Govor mržnje i nasilje nad ženama u politici mogu obeshrabriti žene da se politički aktiviraju, da se kandiduju i osvoje političku poziciju.

Na taj način može se potpuno uzdrmati temeljna vrijednost demokratskog procesa,zato je neophodna hitna reakcija nadležnih institucija,da ozbiljno shvate ove prijetnje i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se identifikovali počinioci, zaključuje Raščanin Radičević

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.