Skupština Crne Gore: U toku sastanak o rješavanju političke krize u Šavniku

Skupština Crne Gore: U toku sastanak o rješavanju političke krize u Šavniku

U Skupštini Crne Gore počeo je sastanak predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku.

Sastanku prisustvuju Vasilije Čarapić (PES), Nikola Rakočević (DPS), Maja Vukićević (DNP), Slaven Radunović (NSD), Simonida Kordić (NSD), Boris Mugoša (SD), Bogdan Božović (SNP), Nikola Camaj (Albanski forum), Maja Vučelić (CIVIS), Nikola Rovčanin (Demokrate), Admir Adrović (Bošnjačka stranka) i Adrian Vuksanović (HGI).

Iz DPS-a su ranije najavili da će insistirati na povlačenju odluke o prinudnoj upravi.

– Kao što smo i ranije najavili, prisustvovaćemo sastanku, koji nije organizovan u okviru Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, kako bismo čuli stavove predstavnika parlamentarne većine i svakako još jednom iznijeli svoj jasan stav, da razgovarati na ovu temu možemo isključivo nakon povlačenja vladine odluke o prinudnoj upravi. Ukoliko to bude odluka i stav, možemo dalje razgovarati na ovu i sve druge teme u okviru odbora – rekao je ranije poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

1921831

Pravni haos u Šavniku traje od oktobra 2022. godine, od kada je propalo devet pokušaja izlaska na biračka mjesta u zgradi Opštine i selu Kruševice.

Posljednji takav prekid glasanja desio se u decembru iste godine i već 15 mjeseci vlada kriza koja je ishodovala, prvobitno, nezakonitim uvođenjem prinudne uprave, a zatim i većinskom podrškom lokalnih odbornika za skraćenje već isteklog mandata šavničkom parlamentu.

1921828

Nakon ovih nezakonitosti uslijedila je odluka predsjednika, Jakova Milatovića da ne raspiše izbore, već da zatraži da se okončaju već započeti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.