Stoltenberg: Nismo ispunili obećano, oružje će stići u Ukrajinu
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: Nismo ispunili obećano, oružje će stići u Ukrajinu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je, tokom nenajavljene posjete Ukrajini, da zemlje članice tog saveza u poslednjim mjesecima nisu ispunile obećanja o vojnoj pomoći Kijevu.

On je obećao da će se isporuke oružja i municije sada povećati.

“Biću veoma iskren i prema predsjedniku Zelenskom i u parlamentu i reći da NATO saveznici poslednjih mjeseci nisu isporučili ono što smo obećali. SAD su potrošile šest mjeseci da dogovore paket, a evropski saveznici nisu isporučili municiju koju smo obećali. Ali sada sam uvjeren da će se stvari promeniti“, rekao je on u vozu kojim je doputovao u Kijev.

Rekao je da očekuje i druge “nove obaveze“, prenosi Nova.rs.

“To će napraviti razliku – kao što je nedostatak podrške napravio razliku -rekao je on, aludirajući na ukrajinske neuspjehe na bojnom polju“, prenosi Rojters.

Naveo je i da su “Rusi platili visoku cijenu za marginalnu teritorijalnu dobit“ i naveo da i Ukrajina i dalje može “da preokrene stvari“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.