Akcija UP i UPC u Nikšiću: Kontrolisani kiosci, oduzeto preko 750 paklica cigareta
Foto: Uprava prihoda i carina

Akcija UP i UPC u Nikšiću: Kontrolisani kiosci, oduzeto preko 750 paklica cigareta

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad“ - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina izveli pojačanu kontrolu prometa u maloprodajnim objektima - kioscima, kojom prilikom je izvršena kontrola ukupno šest objekata u cilju suzbijanja pojave sive ekonomije, kao i sprječavanja nedozvoljene trgovine akciznim robama – prevashodno duvanskim proizvodima.

“Kontrolisan je maloprodajni objekat – kiosk, koji se nalazi u  Ulici Vuka Karadžića, u Nikšiću, vlasništvo V.D. (56) iz Nikšića, kao i vozilo koje se nalazilo u neposrednoj blizini, a takođe je vlasništvo V.D. Pronađeno je i oduzeto 718 paklica cigareta raznih marki, čiji je promet zabranjen, a čija je vrijednost procijenjena na 2.154 eura“, saopšteno je iz UPC.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je koji se izjasnio da se u radnjama V.D. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina. Takođe, prilikom kontrole maloprodajnog objekta – kioska, koji se nalazi u naselju Rubeža, u Nikšiću, a vlasništvo je J.Đ. (21) iz Nikšića, lica koje se u policijskim evidencijama vodi lica kao blisko članovima jedne organizovane kriminalne grupe, pronađeno je i privremeno oduzeto 40 paklica cigareta raznih marki, čiji je promet zabranjen, zbog čega je ovom licu izdat prekršajni nalog iz oblasti Zakona o akcizama Crne Gore.

“Napominjemo, radi se o licu kod kojeg su pripadnici nikšićke policije prije nekoliko dana, kontrolom u jednom ugostiteljskom objektu, pronašli i oduzeli vatreno oružje – pištolj, obrušenog fabričkog broja, u kojem se nalazilo sedam metaka. J.Đ. je pištolj držao za pojasom. Podsjećamo da će organi za sprovođenje zakona - Uprava policije i Uprava prihoda i carina u saradnji sa državnim tužilaštvom kontinuirano sprovoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela nedozvoljene trgovine, identifikaciji lica koja učestvuju u lancu trgovine akciznih roba i suzbijati sivu ekonomiju, koje radnje ovih počinilaca podrivaju ekonomski sistem Crne Gore“, navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.