Uprava prihoda i carina unapređuje procedure za legalnu trgovinu
Vladimir Bulajić

Uprava prihoda i carina unapređuje procedure za legalnu trgovinu

Uprava prihoda i carina Crne Gore ulaže značajne napore i sprovodi brojne aktivnosti u cilju pojednostavljenja i ubrzanja procedura za sprovođenje legalne prekogranične trgovine, ocijenio je direktor UPC, Vladimir Bulajić na sastancima u okviru radne posjete Ženevi.

Bulajić, koji je na globalnom forumu Svjetske trgovinske organizacije (STO), razgovarao je sa izvršnim direktorom Globalne alijanse za trgovinske olakšice, Philippeom Islerom o mogućim pravcima buduće saradnje.

"Tokom razgovora zahvalio je na podršci koju njemački GIZ, kroz različite vrste saradnje pruža UPC, vjerujući da bi saradnja kroz Globalnu alijansu za trgovinske olakšice dodatno osnažila te odnose i pružila mogućnost za nova partnerstva. Sagovornici su se saglasili da nastave komunikaciju u cilju konkretizacije tema koje su od zajedničkog interesa", saopšteno je iz UPC.

Direktor UPC se sastao i sa novoizabranom šeficom jedinice za trgovinske olakšice STO-a, Birgit Viohl, koja je pozitivno prihvatila inicijative i ideje UPC, uz podršku u ostvarivanju kontakata sa relevatnim međunarodnim subjektima, sa sjedištem u Ženevi, u oblastima od interesovanja UPC.

Na sastanku sa predstavnicima Ekonomske komisije za Evropu UN-a (UNECE) je istaknuto da Crna Gora daje značajan doprinos sprovođenju međunarodnih standarda u postupanju sa opasnom robom, te da je privržena daljem unapređenju u ovoj oblasti.

Bulajić je, tokom posjete jednom od najvećih globalnih skupova, imao više sastanaka i sa drugim predstavnicima međunarodnih misija i organizacija relevantnih za podršku UPC u unapređenju poslovnih procesa.

Njemačka razvoja agencija GIZ, koja je partnerska organizacija UPC, pružila je podršku za učešće i organizaciju sastanaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.