Lajčak o napadu na Kosovu: Kukavički čin nasilja koji zabrinjava
Miroslav Lajčak

Lajčak o napadu na Kosovu: Kukavički čin nasilja koji zabrinjava

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak oglasio se još jednom povodom događaja na sjeveru Kosova, navevši da " ovaj užasan napad dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga".

Lajčak je i istakao i da će se u narednim danima, u potpunosti fokusirati na pronalaženje puta napred, piše Kosovonline.

“Po povratku iz Njujorka, dočekala me šokantna vijest o napadu na kosovske policajce na sjeveru Kosova. Takav kukavički čin nasilja je duboko zabrinjavajući i protivno je samim principima mira i saradnje. Moje srce je uz žrtve, njihove porodice, prijatelje i kolege. Ovaj užasan napad dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga, što je naglašeno tokom prošle nedelje, kada sam učestvovao na nedelji visokog nivoa Generalne skupštine UN u Njujorku. Razgovarao sam sa brojnim liderima i kolegama iz cijelog sviheta. Na ovaj ili onaj način, svi smo istakli važnost dijaloga i saradnje“, napisao je Lajčak na Fejsbuku i nastavio.

“Takođe sam se sastao sa šest predsednika Zapadnog Balkana i visokim zvaničnicima UN, u diskusiji o regionalnoj dinamici. Visoki predstavnik Borelj je takođe bio domaćin tradicionalnog ručka za Zapadni Balkan kako bi uskladili naše poruke za ovu sedmicu na globalnoj sceni. Da bih pronašao put napred u regionu, a posebno u dijalogu, vodio sam strateške razgovore sa našimameričkim partnerima. Ove godine sam posebno cijenio večeru sa bivšim predsjednicima Generalne skupštine i sadašnjim predsjednikom 78. zasedanja Generalne skupštine UN. Bilo je sjajno vratiti se u UN, ali posle nedelju dana “globalnih brzih spojeva“ došlo je vrijeme da se vratim u Brisel. U narednim danima, u potpunosti ću se fokusirati na pronalaženje puta naprijed“, izjavio je Lajčak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.