Foto: Vlada Crne Gore

Spajić sa Lajčakom u Davosu

"Crna Gora ima šansu da bude uspješna evropska priča, primjetan napredak u Poglavljima 23 i 24"

Predsjednik Vlade Milojko Spajić boravi u Davosu gdje se danas na marginama Svjetskog ekonomskog foruma sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova i Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Lajčak je pozdravio formiranje 44. Vlade i ocijenio da su za kratko vrijeme postignuti dobri rezultati te istakao da je važno očuvati momentum kao garant daljih reformi i ukupnog društvenog napretka.

On je posebno istakao rezultate u oblasti vladavine prava i napredak u poglavljima 23 i 24.

- Crna Gora ima šansu da bude uspješna evropska priča -poručio je on.

Premijer Spajić je istakao važnost političke stabilnosti i kazao da su za kratko vrijeme postignuti impresivni rezultati zahvaljujući kojima je odblokiran proces evropske integracije ali i proces unutrašnjih reformi koje vode ka jačanju standarda građana.

- Vlada uspješno vodi integracioni proces oslonjena na političku stabilnost i široki društveni dijalog u kome donosimo sve važne odluke, kao što su Popis stanovništva, usvajanje fiskalno odgovornog Budžeta, izbjegavanje uvrštavanja Crrne Gore na sivu listu Moneyval-a i brojne druge - poručio je on.

Sagovornici su saglasni da je odnose na Zapadnom Balkanu potrebno posmatrati kroz prizmu evropske budućnosti te riešenja za potencijalna otvorena pitanja tražiti kroz dijalog u duhu dobrosusjedskih odnosa. Na toj lini, ocijenjeno je da Crna Gora ima važnu kohezionu ulogu i kao takva kredibilan je i pouzdan partner međunarodnoj zajednici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.