“Većina doktora koji odlaze vode se ličnim interesima, neki su slabili javno zdravstvo praveći privatne klinike“
Dragoslav Šćekić

Šćekić o odlasku ljekara iz KCCG

“Većina doktora koji odlaze vode se ličnim interesima, neki su slabili javno zdravstvo praveći privatne klinike“

Nakon što je pet eminentnih ljekara napustilo Klinički centar Crne Gore, a prema pisanju Vijesti, odlazak iz te ustanove najavilo još troje, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručuje da svako treba da ide tamo gdje misli da će mu biti bolje.

On smatra da se većina ljekara koji odlaze vodi ličnim interesima te da su neki od njih slabili javno zdravstvo, praveći svoje privatne klinike.

Šćekić tvrdi da kadra neće nedostajati, te da pacijenti neće osjetiti odlazak tih ljekara.

“Svi oni koji smatraju da će bolji svoj angažman da nađu u nekoj drugoj ustanovi van zdravstvenog sistema Crne Gore, ja im želim puno uspjeha u tom radu, jer svaki ljekar koji je na tom nivou države Crne Gore i u okviru države Crne Gore pruža zdravstvenu uslugu, nama je svakako značajan. Gro ljekara koji namjeravaju da napuste zdravstveni sistem su upravo vođeni ličnim svojim interesom i to je sasvim legitimno, s tim što moramo znati da dosta onih privatnih klinika i poliklinika su upravo fiktivno ili se vode na te ljekare. Prema tome, oni su radili dok su slabili javno zdravstvo i zdravstveni sistem Crne Gore, pravili su svoje privatno zdravstvo i to je jedna istina”, rekao je Šćekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.