Odbor o saslušanju zbog podrške prijemu Kosova u SE
Miodrag Lekić

Odbor o saslušanju zbog podrške prijemu Kosova u SE

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike razmatraće danas incijativu za održavanje kontrolnog saslušanja predstavnika Vlade povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo Kosova u Savjetu Evrope (SE).

Predsjednik Odbora Miodrag Lekić kazao je ranije da odluka Vlade da podrži prijem Kosova u SE, u "formi tajanstvene odluke" od koje se zatim komponente Vlade javno distanciraju, predstavlja novi prilog neozbilnosti i neodgovrnosti crnogorske države.

On je rekao da Vlada nalazila za shodno da konsultuje ili obavijesti Odbor o toj, kako je naveo, za građane Crne Gore osetljivoj materiji i odluci.

"Zato će Odbor zatražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja te odluke, očigledno usvojene nekim paradržavnim i paradiplomatskim načinom, a u svakom slučaju je nedemokratski i netransparentan", saopštio je Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.