Lekić: Organizovati izbore bez obzira na sve
Miodrag Lekić

Lekić: Organizovati izbore bez obzira na sve

Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, u tom slučaju parlament bi formalno mogao da nastavi sa radom, a samim tim i vlada, iako je, kako kaže to paradoks.

"Ali ako dođe do tog scenarija, mislim da bi parlamentarna većina trebalo da raspušti parlament", ocijenio je Lekić.  

Lekić je istakao da odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da raspušti Parlament tumači neustavnom.

"Đukanović je samo jedna ceremonijalno formalna strana, i jasno je da je prekršio ustav. To je odradio da bi se stekao utisak da je on neko ko zavodi red u zemlji", ocijenio je Lekić.

Kazao je da napokon imamo Ustavni sud za odlučivanje, "ali nemamo još uvijek neke odluke koje bi pomogle u rješavanju političke krize". 

"Postoji mogućnost da se Đukanovićev ukaz tretira nelegitimnim i da samim tim ne proizvodi posledice, i onda bi moglo faktički doći do produženja mandata Skupštine. Ja lično mislim da je parlamentarna većina trebalo da raspiše izbore", ocijenio je Lekić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.