Radoš Žugić izabran za predsjednika Opštine Žabljak
Radoš Žugić, Foto: Dan

"Opština će biti zajednička kuća svih građana, premalo nas je da bi smo se dijelili"

Radoš Žugić izabran za predsjednika Opštine Žabljak

Diplomirani pravnik Radoš Žugić i zvanično je juče izabran za predsjednika Opštine Žabljak. U nastavku prve radne sjednice lokalnog parlamenta započete u ponedjeljak, 26. decembra, na mjesto prvog čovjeka u narednom četvorogodišnjem mandatu za Žugića je glasalo 17 odbornika skupštinske većine, 11 je bilo uzdražnih, a dva odbornika su bila odsutna. Predhodno su dosadašnji predsjednik i potpredsjednik Opštine Veselin Vukićević i Vasilije Jakšić podnijeli ostavke na te fukcije.

Žugić je zahvalio odbornicima na ukazanom mu povjerenju i naglasio da ima osjećaj ponosa i zadovoljstva, ali i osjećaj velike odgovornosti "jer prilika da vodite svoj rodni grad, da radite na njegovom napretku i progresu, da budete domaćin u zajedničkoj kući, nešto je što se ne pruža tako često".

"Moji korijeni su u mjestu koje pominjem svuda i na svakom mjestu, pa ću i danas, u selu Novakovićima. Sve ono što sam u životu radio, uspjesi koje sam postizao prožeti su bili moralnim i ljudskim načelima koje nosim otuda i tako će biti i na ovoj poziciji na koju ste me izabrali", istakao je novoizabrani predsjednik Opštine Žabljak.

Žugić je dodao da građani od GP "Durmitorska inicijativa", od cjelokupne nove vladajuće većine, mogu očekivati da će stvoriti otvorenu i transparentnu lokalnu samoupravu, gdje će svakom građaninu biti pružena prilika da učestvuje u kreiranju zajedničkog boljeg sjutra bilo posredstvom građanskih inicijativa, peticija, zborova građana ili preko neposredno izabranih predstavnika u lokalnom paralamentu.

"Pratićemo savremene trendove i momente i sve ono što prepoznajemo kao dobro, inovativno i moderno implementiraćemo u našu lokalnu samoupravu. Predano ćemo raditi na pronalaženju investitora koji bi na Žabljaku mogli pokrenuti nove proizvodne pogone ili obogatiti turističku ponudu našeg grada. Aktivno ćemo se uključiti u izradu prostornog plana kao dokumenta koji je od krucijalne važnosti za dalji razvoj naše zajednice", kazao je Žugić uz obećanje da će se, kako je naglasio, na domaćinski i pošten odnos odnositi prema budžetskim sredstvima i u kontinuitetu će iznalaziti modalitete kako bi se budžetska sredstva uvećala i na taj naćin stvoriti pretpostavke za realizaciju novih infrastrukturnih projekata.

"Opština će biti zajednička kuća svih naših građana i za vrijeme mog mandata neće se osjetiti ni trunka selektivnosti prema bilo kome. Za nas su svi građani isti. Premalo nas je ostalo ovdje da živimo da bismo se dodatno dijelili. Na kraju naša djela će sve pokazati, i u konačnom ili nas nagraditi ili nam suditi za naš rad ili nerad. Mi smo se pojavili da bismo stvari u našem gradu mijenjali nabolje", zaključio je Žugić.

Briga o mladima, uvezivanje turizma i poljoprivrede

"Posebnu pažnju posvetićemo mladima. Stvorićemo uslove da se bave sportom, da posjećuju kulturne manifestacije u našem gradu, da ni u čemu ne kaskaju za vršnjacima iz drugih gradova. Durmitorsko selo će uvijek biti na listi prioriteta. Uvezivanjem turizma i poljoprivrede stvorićemo uslove da naša sela ponovo dobiju značaj kakav su nekada imala. Bez želje da od sebe stvaramo političke figure koje neće biti dostupne običnom čovjeku, bez megalomanskih i nerealnih obećanja, želimo da budemo domaćini naše kuće, i prisutni među narodom svuda i na svakom mjestu. Želimo da idemo ukorak s vremenom da Žabljak bude sredina prepoznata od strane turista sa svih meridijana, ali ćemo čuvati tradiciju, kulturu i običaje našeg kraja", istakao je Žugić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.