DPS Žabljak: Lokalna vlast na Žabljaku nesposobna da radi na poboljšanju životnog standarda naših sugrađana i da rješava njihove probleme
Opština Žabljak

DPS Žabljak: Lokalna vlast na Žabljaku nesposobna da radi na poboljšanju životnog standarda naših sugrađana i da rješava njihove probleme

Svjedoci smo alarmantno teške situacije na Žabljaku u koju nas je dovela lokalna vlast, te stanja da ni na jednom polju nemamo funkcionalan i održiv sistem, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

"I pored brojnih predizbornih obećanja da će se prevashodno baviti potrebama građana, faktičko stanje ukazuje da lokalna vlast prosto nema sposobnost da rješava probleme sa kojima se naši sugrađani svakodnevno susrijeću", kazali su iz DPS-a.

Tako, dok je kako podsjećaju u vrijeme vlasti te partije na Žabljaku svake sedmice ordiniralo i po 7 eminentnih doktora specijalista iz Kliničkog centra Crne Gore, danas žitelji Žabljaka prinuđeni su da na zdravstveni pregled odlaze u zdravstvene ustanove u drugim okolnim gradovima i tako potraže zdravstvenu njegu.

Dodaju da osim problema u zdravstvu, ni u sektoru obrazovanje nije ništa bolje.

"Nekada se nastava u školama odvijala po planu i programu, i nije bilo ni primisli o tome da na Žabljaku nedostaje učitelja, nastavnika i drugog neophodnog nastavnog kadra, međutim dolaskom “oslobodioca” i sektor obrazovanja doveden je u potpuno rasulo. Umjesto da se bave i rješavaju ove goruće probleme, sa, između ostalog, 1.300.000 eura novca u kasi koje im je ostavila prethodna lokalna vlast na čelu sa DPS, oni na istu tu vlast samo prebacaju krivicu za svoju nesposobnost", kazali su iz DPS-a.

Djelovanje aktuelne lokalne vlasti ukazuje na kako poručuju svojevrsnu anarhiju i bezvlašće u vidu sječe stabala u srcu Nacionalnog parka Durmitor, partijskih zapošljavanja politički podobnih bez adekvatne školske spreme i obaveze raspisivanja javnog oglasa, neraspisivanju tendera za brojne javne radove na teritoriji naše opštine,…

"Osim toga na djelu smo vidjeli i uklanjanje dječijeg igrališta, čiju izgradnju je finansirala ambasada Italije, i to za potrebe izgradnje hrama, čime je najmlađim mališanima uskraćena mogućnost bezbrižnog i sadržajnog odrastanja u zabavi i igri", ističe se u saopštenju.

Podsjetili su da je lokalna vlast građanima Žabljaka najavila uvećanje računa za vodu od nove godine za čak 70%, što će biti dodatni atak na i onako opterećen budžet građana.

"Sve navedeno implicira da je stanje u našoj opštini zaista više nego teško, te da Žabljak u ovoj i ovakvoj lokalnoj vlasti niti ima sposoban kadar niti ima istinske domaćine koji će se baviti nagomilanim problemima sa kojima se Žabljačanke i Žabljačani svakodnevno susrijeću", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.