SD: Na sceni je vrhunac gaženja Ustava i pravnog sistema Crne Gore
Socijaldemokrate

SD: Na sceni je vrhunac gaženja Ustava i pravnog sistema Crne Gore

Samo uvrštavanje izmjena prijedloga zakona o izmjenama Zakona o predsjedniku predstavlja vrhunac gaženja Ustava i pravnog sistema Crne Gore, saopšteno je danas iz Socijaldemokrata Crne Gore.

Iz SD-a poručuju da prijedlog Demokratskog fronta, od ranije poznatog po gaženju Ustava, i u fizičkom i u suštinskom smislu, nije se ni smio naći na Dnevnom redu Skupštine i taj čin, sam po sebi, podrazumijeva krivičnu odgovornost onoga koji ga postavio na Dnevni red, u ovom slučaju predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

Ovim kako navode sramnim i do sad nezapamćenim činom Crna Gora, u svakom smislu sistemski razorena u posljednje nešto više od dvije godine, pokušava se uvesti i u totalnu pravnu anarhiju, gdje bi se suspendovao Ustav i obesmislila funkcija Predsjednika Crne Gore.

“Nadležne organe, koji su po službenoj dužnosti u obavezi da spriječe ovakvo djelovanje, pa makar ono dolazilo i od najviših državnih funkcionera, pozivamo da hitni reaguju u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore. Istovremeno, političke subjekte koji su ovakav akt predložili ili mu najavili podršku pozivamo da odustanu od ovog bezumlja te da svi zajedno, održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora, doprinesemo izvođenju Crne Gore iz krize. A ova neviđena sramota, nažalost će, u istoriji ostati upamćena kao mrlja u našem parlamentarnom životu“, zaključili su iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.