SD: Parlamentarna vecina da ispoštuje stav VK i da ne uvodi državu u bezvlašće
Socijaldemokrate

SD: Parlamentarna vecina da ispoštuje stav VK i da ne uvodi državu u bezvlašće

Socijaldemokrate Crne Gore su pozvale parlamentarnu većinu da ispoštuje stav Venecijanske komisije i da ne glasa za izmjene zakona o predsjedniku, jer bi time uveli državu u totalno bezvlašće i anarhiju.

"Stav Venecijanske komisije, a samim tim i EU je u potpunosti jasan - radi se o neustavnom zakonu koji ne smije još jednom dobiti podršku u Parlamentu. Ponovno izglasavanje ovakvog zakona značilo bi urušavanje ustavnog poretka Crne Gore što opozicioni politički subjekti, zajedno sa svim građankama i građanima kojima je stalo do ove države, neće dozvoliti", poručili su iz SD-a.

Uzimajući kako navode u obzir činjenicu da od međunarodnih partnera dobijamo poruke da Crna Gora u posljednje dvije godine nije uradila NIŠTA po pitanju integracija u EU, te da pominjanje imena naše države sve češće postaje sinonim za problem, parlamentarna većina ne smije sebi dozvoliti luksuz da izglasavanjem ovakvog akta dodatno ugrozi evropski put Crne Gore.

Socijaldemokrate su pozvale sve političke subjekte na ozbiljnost i odgovornost, da odustanu od podrške ovakvom zakonu jer je to preduslov za otpočinjanje dijaloga i dogovora oko krucijalnih pitanja.

"Time bi, svakako, doprinijeli i zaustavljanju produbljivanja već predubokih podijela u Crnoj Gori, a koje prijete da ugroze sve ono što smo godinama stvarali i po čemu je ova država bila primjer svima u regionu", zaključili su iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.