SD Bijelo Polje: Ispitati navode o diskriminaciji pripadnika Uprave policije u Bijelom Polju
Socijaldemokrate

SD Bijelo Polje: Ispitati navode o diskriminaciji pripadnika Uprave policije u Bijelom Polju

Socijaldemokrate Bijelog Polja pozivaju ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da što hitnije pokrenu istragu kojom će se utvrditi navodi službenika Uprave policije koji tvrde da su diskriminisano zbog nacionalne pripadnosti od strane svojih starješina.

"Svjedoci smo da su, nakon 30. avgusta 2020. godine, započeli brutalni revanšizam i poruke mržnje, kako prema pripadnicima manjinskih naroda, tako i prema nacionalnim Crnogorcima. Smatramo da, a tako je propisano i zakonima i Ustavom Crne Gore, nečija nacionalna pripadnost ni u kojem slučaju ne smije biti povod za diskriminaciju i maltretiranje", ukazali su iz SD-a.

Ovo je kako navode još ozbiljnije ukoliko se dešava unutar državne institucije, u Upravi policije koja bi trebala da se stara o poštovanju zakona i štiti prava svih građanki i građana ove države.

"Od nadležnih očekujemo što hitnije sprovođenje istrage, kao i da oni koji su odgovorni za diskriminaciju budu pozvani na odgovornost, a diskriminisani službenici da dobiju jednaka prava kao i svi ostalj zaposleni, shodno svom radu i profesionalnim kompetencijama", zaključuje se u saopštenju SD-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.