Bećirović

Bjelopoljski SD osudio vandalizam na glavnom gradskom trgu

"Skrnavljenje zastava svojstveno grupi pojedinaca koji ne žele dobro ni sebi, ni drugome"

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bijelog Polja, najoštrije je osudio vandalski čin koji se u ranim jutarnjim satima desio na trgu kada su vandali polomili postolja i držače i oskrnavili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

"Svjesni svih različitosti u smislu vjerskih, nacionalnih, političkih, kulturnih i svih drugih osobenosti iz kojih proističu Ustavom zagarantovana prava svih naroda i svakog pojedinca unutar naše države, što smatramo najvećim bogatstvom Crne Gore, krajnje je vrijeme da se jednom dijelu uzurpatora i povampirenih fašista jasno da do znanja da ovakvo ponašanje nema podršku od većine naših sugrađana i da će država znati da da jasan i efikasan odgovor ovakvim pojedincima.", saopštio je član predsjedništva SD-a Nermin Bećirović.
 

Smatra da ovo može biti djelo samo izopačene grupe pojedinaca koji nikom ne žele dobro i pozivanje nadležne institucije da pruže adekvatan odgovor.

"Namjerno kažemo pojedincima, jer želimo i dalje da vjerujemo da, paljenje, slamanje i skrnavljenje bilo čijih zastava, a posebno naših državnih, nije svojstveno bilo kojem, narodu, politici ili normalnom čovjeku, već izopačenoj grupi pojedinaca koji ne žele dobro ni sebi, niti bilo kome drugom.
Pozivamo nadležne institucije, da što hitnije pronađu počinioce i kazne ih na adekvatan način i u skladu sa zakonom, čime će jasno dati do
znanja da naša država i društvo uopšte neće tolerisati ovakve fašističke ispade.", navodi Bećirović.

U ime bjelopoljskog SDa je apelovao na sve sugrađane, da bez obzira na pomenute razlike, poštuju jedni druge, a posebno naše zajedničke državne simbole:

 " Da sačuvamo duh i simbol zajedništva, multietničnosti i multikulturalnosti po čemu je Bijelo Polje nadaleko preoznato, a što su nam preci u amanet
ostavili.".

Bećirović na kraju poručuje  "ovim i ovakvima, da ogromna većina građana snažno ostaje na evropskom putu, antifašizma, mira i tolerancije, koji ovakvi pojedinci svojim fašističkim potrebama i potezima ne mogu uzdrmati.".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.