Potpisan Memorandum o saradnji između Glavnog grada i Centra za ženska prava
Foto: Glavni grad

Potpisan Memorandum o saradnji između Glavnog grada i Centra za ženska prava

Sekretarijat za socijalno staranje i Centar za ženska prava danas su potpisali sporazum o saradnji, koji ima za cilj podršku žrtvama porodičnog nasilja, a odnosi se na obezbjeđivanje njihovog smještaja.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić izrazio je zadovoljstvo zbog  nastavka dobre prakse koju je Glavni grad započeo otvaranjem Kuće zdravlja prethodne godine, koja je doživjela svoju punu satisfakciju i pokazala senzibilitet gradske uprave za socijalno ranjive kategorije stanovništva. Važan segment rada ovog socijalnog servisa odnosi se upravo na žrtve porodičnog nasilja.

 “Želim da izrazim zadovoljstvo što je Centar za ženska prava prepoznao Glavni grad kao partnera koji može da bude velika podrška na jednom ovakvom projektu. Mi smo spremni i radujemo se saradnji sa Centrom za ženska prava koji će u narednom periodu, nadam se, dati svoj puni doprinos i pomoći žrtvama nasilja”, kazao je Terzić i dodao da je u pitanju evidentan društveni problem u čije rješavanje moramo svi biti uključeni.

Direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević iskazala je zadovoljstvo zbog potpisivanja memorandum o saradnji i zahvalila Glavnom gradu što je još jednom pokazao senzibilitet za pitanje reintegracije žrtava nasilja u porodici, te istakla da je današnji događaj, na neki način, i kruna njihovog desetogodišnjeg rada.

“Centar za ženska prava pruža specijalizovane usluge za žene i djecu sa iskustvom nasilja u porodici, koja uključuju besplatnu pravnu pomoć, pravno zastupanje, psihološku podršku, pratnju povjerljivog lica, i sada tom spektru servisa, zapravo zahvaljujući saradnji sa Glavnim gradom, dodajemo jedan koji je izrazito važan, koji se pokazao kao velika potreba naših korisnica, a to je da imaju siguran krov nad glavom onda kada odluče da napuste nasilje. Mislim da se radi o jednoj značajnoj podršci u današnje vrijeme i da ćemo kroz ovakav vid saradnje omogućiti da veći broj žena donese odluku da ne trpi nasilje i da započne novi život bez nasilja”, kazala je Raičević.

Podsjećamo, Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada obezbijedio je stambenu jedinicu za privremeni smještaj i zbrinjavanje žrtava nasilja u porodici. Ova usluga će se sprovoditi u saradnji sa Centrom za ženska prava, uz poštovanje savjeta stručnih lica i zaštitu podataka o žrtvama nasilja. Uvjereni smo da je ovo značajan korak u cilju rješavanja jednog od najvećih problema našeg društva, a tiče se uznemiravajućih podataka koji se registruju u ovoj oblasti, te da će isti primjer slijediti ostale lokalne samouprave i nadležni državni organi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.