Liverpul pokazao zašto je
Foto: Reuters

Liverpul pokazao zašto je "Feniks": Blitzkrig Klopovih momaka za potop "Žute podmornice"

Fudbaleri Liverpula prvi su finalisti Lige šampiona pošto su i u revanš meču u Španiji pobijedili tim Viljareala sa 3:2.

Rezultat ne oslikava pravu dramu koja je pratila ovu utakmicu. Liverpul je bio veliki favorit prije ovog meča nakon sigurne pobjede u prvoj utakmici na Enfildu kad je slavio sa 2:0, a mogao je i ubjedljivije.

Međutim, u revanšu je bila potpuno druga slika. Tačnije u prvih 45 minuta. Žuta podmornica je povela već u trećem minutu golom Francuza Dije i čini se šokirala tim Liverpula, koji se nije oporavio do kraja prvog poluvremena.

Viljareal je nastavio sa napadima i preko Kokeljana u 41. minutu anulirao prednost Engleza iz prve utakmice.

Međutim, u drugom poluvremenu sve se okrenulo. Klop je na teren poslao Luisa Dijaza i ovaj Kolumbijac je poveo Redse do preokreta. Prvi gol postigoa je Brazilac Fabinjo, drugi Luis Dijaz, a potpun porekret donio je Sadio Mane u 75. minutu.

U finišu meča Viljareal je ostao sa igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Kapue.

Liverpul će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrid – Mančester Siti. U prvoj utakmici ova dva tima pobijedili su Englezi sa 4:3. Revanš je u srijedu u Madridu.

Finale je na programu 28. maja na stadionu Francuska u Sen Deniju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.