Foto: Uprava za sport i mlade

Begović na sastanku sa Timotijem

"Sport u Crnoj Gori je krenuo pravim putem, nadamo se da će se tako nastaviti"

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, Marko Begović i ambasador Republike Francuske, Kristijan Timonije danas su imali radni sastanak u Upravi za sport i mlade.

Na sastanku je bilo riječi o budućoj saradnji između Francuske i Crne Gore na polju sporta, a u nastavku slijede neki od najznačajnihih zaključaka sa  ovog sastanka. 

"Veliki uspjeh postignut je skidanjem Crne Gore sa watch liste Svjetske antidoping agencije, a koja je sa razlogom predstavljala opasnost po crnogorski sport. Sada je, međutim, sport u Crnoj Gori konačno krenuo pravim putem i obije strane se nadaju da će tim putem i nastaviti", kazao je Begović.

Pored navedenog, još jedan pomak ka evropskom sistemu vrijednosti jeste i incijativa da Crna Gora organizuje Western Balkans Sport Diplomacy konferenciju, u kojoj će se govoriti o daljoj saradnji na polju sporta u regionu.

"Pokazatelj da Republika Francuska i Crna Gora imaju prijateljske odnose jeste i činjenica da u našu državu već krajem nedjelje dolazi ambasdorka Francuske za sport, Laurence Fischer, te da će sa Begovićem, govoriti o mogućnosti intenziviranja saradnje dvije države na polju sporta, između ostalog i kroz panel diskusiju koja će se održati u Rektoratu Crne Gore, u subotu u 10h, na temu rodne ravnopravnosti u sportu", saopšteno je iz Uprave za sport i mlade.

"Transparentnost, depolitizacija, demokratizacija i otvorenost moraju biti nova realnost crnogorskog sporta", kazao je Begović prilikom današnjeg sastanka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.