Razmatraju se mogućnosti izgradnje dva sportska centra u Podgorici i Kolašinu
Foto: Uprava za sport i mlade

Razmatraju se mogućnosti izgradnje dva sportska centra u Podgorici i Kolašinu

"U prostorijama Uprave za sport i mlade održan je sastanak kome su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava (Podgorica, Herceg Novi, Kolašin, Berane, Bijelo Polje, Nikšić, Pljevlja).

Tema sastanka se odnosila na dalje unapredjenje stanja sportske infrastrukture u Crnoj Gori, kroz izgradnju nedostajućih sportskih sadržaja.

U toku razgovora razmotrene su mogućnosti za izgradnju dva nacionalna sportska centara, i to u Glavnom gradu Podgorici i Kolašinu. Navedeni nacionalni sportski centri bi osim sportske imali važnu društvenu funkciju, i bili bi važan element ka razvoju sportskog turizma.

Takođe, bilo je govora i o izgradnji 10 sportskih dvorana, koje bi se prvenstveno koristile za treninge i takmicenja mlađih kategorija u rukometu, košarci i odbojci.

"Na sastanku se nadalje diskutovalo o različitim modalitetima upravljanja sportskim objektima, načinu finansiranja izgradnje, rekonstrukcije i adaptacije sportskih objekata u skladu sa energetski efikasnim i ekološki prihvatljivim standardima."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.