Vjerenica Žulijana Asanža tvrdi: Osnivač Vikiliksa je doživio srčani udar
Žulija Asanž

Od prevelikog stresa zbog borbe protiv ekstradicije u SAD

Vjerenica Žulijana Asanža tvrdi: Osnivač Vikiliksa je doživio srčani udar

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž doživio je slabiji moždani udar u zatvoru u Velikoj Britaniji, što je posljedica ekstremnog stresa zbog borbe protiv ekstradicije u SAD, saopštila je njegova vjerenica Stela Moris.

Asanžu je dijagnostikovan tranzitorni ishemijski napad posle jednog od pojavljivanja pred Višim sudom u oktobru, rekla je Moris za "Dejli Mejl“.

Podsjetimo, Britanski sud je odobrio zahtjev SAD za izručenje Asanža, zahtjev koji je prethodno blokirao zbog Asanžovog pogoršanja mentalnog zdravlja. Iako presuda nije konačna i na nju može da se žali Asanžov pravni tim, ona dovodi bivšeg šefa Vikiliksa na korak bliže suđenju na tlu SAD, gdje se suočava sa mogućih 175 godina iza rešetaka ako bude osuđen za špijunažu,

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.