Đoković prijavljen za Australijan open
Novak Đoković

Đoković prijavljen za Australijan open

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković na listi je prijavljenih igrača za prvi grend slem u sezoni Australijan open.

Srbin nije želio da otkrije da li je primio vakcinu protiv virusa korona, iako je to uslov za sve igrače, zvanična lica, osoblje i navijače koji žele da budu dio turnira u Melburnu.

Ipak, našao se na listi prijavljenih igrača, koju su objavili organizatori. Kako su prenijeli lokalni mediji, svi koji se nalaze na spisku su ili vakcinisani ili imaju pravo na izuzetak.

Prvi reket svijeta bi, dakle, trebalo da se bori za 10. titulu na Australijan openu, rekordnu 21. na grend slemovima.

Dan ranije je saopšteno da će Đoković predvoditi Srbiju i na ATP kupu u Sidneju.

Na listi prijavljenih za takmičenje u Melburnu su još Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Mateo Beretini, Hubert Hurkač, Janik Siner, Dominik Tim… Od srpskih tenisera na listi od 39 imena je još Dušan Lajović. Iz regiona je tu i Marin Čilić.

Na listi prijavljenih teniserki su prva igračica svijeta Ešli Barti kao i sve ostale devojke iz Top 10. Tu je i aktuelna šampionka Naomi Osaka, kao i Sofija Kenin koja je bila najbolja 2020. Na spisku od 39 imena nema Serene Vilijams.

Turnir u Melburnu na programu je od 17. januara.

Podsjećamo, prijava za turnir ne znači da će igrač sigutno učestvovati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.