Abazović – Adam: Crna Gora i Kraljevina Belgija pouzdani NATO partneri
Abazović i Adam na sastanku

Potpredsjednik Vlade na sastanku sa ambasadorom Belgije

Abazović – Adam: Crna Gora i Kraljevina Belgija pouzdani NATO partneri

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom i vojnim atašeom Kraljevine Belgije u Beogradu pukovnikom Havijerom Denejsom.

Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, Abazović je naveo da Crnu Goru i Kraljevinu Belgiju krase dobri odnosi, zasnovani na međusobnom povjerenju i zajedničkom članstvu u NATO savezu.

Abazović je saopštio da Crna Gora svoju budućnost vidi u evropskoj zajednici naroda i da nam je na tom putu značajna podrška koju dobijamo od Kraljevine Belgije.

U razgovoru sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, Abazović je naglasio da je cilj ove Vlade beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Naglašavajući da je cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU, Abazović je saopštio da su od izbora nove Vlade ostvareni određeni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da do značajnijih iskoraka u poglavljima 23 i 24, a time i u pregovaračkom procesu, ne može biti dok god imamo neefikasno i politički zarobljeno Tužilaštvo.

U tom kontekstu, Abazović je ambasadora Adama upoznao sa nacrtom izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu i naglasio da je on usklađen sa preporukama Venecijanske komisije.

Ohrabrujući Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, ambasador Adam je saopštio da su Kraljevina Belgija i Crna Gora pouzdani NATO partneri.

Sastanak je bio prilika da Abazović ambasadora Adama upozna sa zatečenim stanjem nakon prve demokratske smjene vlasti u istoriji crnogorskog parlamentarizma i ogromnim javnim dugom Crne Gore, ali i da razmijene mišljenja oko globalne krize izazvane pandemijom virusa COVID-19.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.