Zdravko Krivokapić

Krivokapić uputio telegram saučešća

"Đuričić ostavio opus koji će ga učiniti besmrtnim"

Povodom smrti Dragoljuba Đuričića, predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio je telegram saučešća porodici i prijateljima čuvenog muzičara.

"S velikom tugom primio sam vijest o smrti muzičkog velikana i našeg najpoznatijeg bubnjara Dragoljuba Đuričića", kazao je Krivokapić.

Dodaje da je svojom muzikom Đuričić obilježio vrijeme u kom je stvarao, a njegov potpis stajao je iza ritma nebrojenih festivalskih, pozorišnih, pa čak i baletskih taktova.

"U saradnji sa renomiranim muzičarima ondašnje Jugoslavije stvarao je muziku koja je obilježila mladost brojnih generacija, a jednako se voli i sluša i danas. "Cuckom jekom" oživio je Kobilji Do, selo koje su, upravo zahvaljujući njemu, otkrili i zavoljeli mnogi stranci, ali i brojni crnogorski žitelji, kojima bi ovaj cucki kraj ostao nepoznat da nije bilo Đuričića", naglasio je Krivokapić.

Poručio je da se sa životne scene povukao ostavljajući bogat muzički opus po kom će ga pamtiti njegovo rodno Cetinje, Crna Gora, ali i cijeli svijet.

"Opus koji ga čini besmrtnim", navodi se u telegramu Krivokapića.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.