Krivokapić: Što prije formirati Vladu sa Spajićem na čelu
Zdravko Krivokapić

“Crna Gora je ponovo na prekretnici“

Krivokapić: Što prije formirati Vladu sa Spajićem na čelu

Vrijednosti izborne pobjede 30. avgusta 2020. godine baštine jedino oni koji vode računa isključivo i samo o interesima građana Crne Gore, ocijenio je bivši premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je govoreći o 30. avgustu 2020. godine, rekao da su danas tri godine nakon veličanstvene pobjede.

“Kada smo konačno uspjeli da smijenimo jedan od posljednjih autokratskih režima u Evropi, Crna Gora je ponovo na prekretnici”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da odluka kuda i kako dalje je iz ruku građana, odnosno naroda, prenijeta u ruke poslanika iza kojih stoje stranački i partikularni interesi.

“To nijesu samo interesi političke klase, već i medijskih magova, uticajnih faktora izvan Crne Gore, kontroverznih biznismena, raznih klanova, itd”, rekao je Krivokapić.

Prema riječima Krivokapića, ono što se zaista desilo 30. avgusta je sloboda – najznačajnije svojstvo bitisanja.

“Ne samo u smislu izražavanja, već se desila najveća luča slobode naše političke zajednice, a to je slobodan građanin, koji napokon može slobodno da bira”, dodao je Krivokapić.

On je rekao da je narod počeo da koristi priliku da kažnjava na izborima, ali da ujedno i nagrađuje.

“Da kažnjava politiku podjela, laži, zloupotreba, pretcaranja, maninipulisanja, nacionalizma, a da nagrađuje politiku nade, prosperiteta, ekonomije, znanja, otvorenosti, talenta, mladosti i entuzijazma”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da nijesu svi sasvim kažnjeni, ali ostaje nada da su naučili lekcije.

Krivokapić je rekao da kao prvo lice tridesetoavgustovske pobjede, smatra da vrijednosti tog datuma baštine jedino oni koji vode računa isključivo i samo o interesima građana Crne Gore.

On je rekao da to nijesu oni koji se ogrću zastavama, likuju o patriotizmu, a jedva čekaju da pometu sopstvenu zemlju.

“Niti oni kojima je važnije šta se dešava van granica Crne Gore i koji jedva čekaju da zloupotrijebe tradicionalne i istorijske emocije koje njeguje značajan dio crnogorskih građana”, kazao je Krivokapić.

On je dodao da to nijesu ni oni koji bi da rješavaju globalne probleme, udaljene stotinama kilometara i izgiravaju geopolitičke pravednike.

“Ni oni koji sebe predstavljaju kao jedine garante opstanaka države ili borbe protiv kriminala (jer između prve i druge teze nema suštinske razlike - iza obje stoji vlastoljublje)”, dodao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, jedini autentični baštinici pobjede od 30. avgusta su oni koji su spremni da zajednički rade na stvaranju novog nasljeđa, koje će se bazirati na ekonomskom prosperitetu, pomirenju i evropskoj perspektivi Crne Gore.

On je pozvao sve stranke i odgovorne pojedince da isključe političke digitrone, ili da prestanu da budu hodajući digitroni.

“Smatram da treba ići na brzo uspostavljanje funkcionalne Skupštine i formiranje 44. vlade, na čelu sa Milojkom Spajićem, jer je to osnovno opredjeljenje i očekivanje najvećeg broja građana”, ocijenio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, vlada treba prioritetno da razriješi brojne vidljive i nevidljive probleme u sektoru bezbjednosti, vodeći računa da se užas koji je otkrila Skaj aplikacija do kraja demaskira.

On smatra da će 44. vlada će zasigurno napraviti osjetne ekonomske i finansijske reforme.

“Ali troglavi problem: pravosuđe - policija - tužilaštvo, Damoklov je mač koji visi nad glavama cjelokupne političke klase i građanstva, i koji se može riješiti jedino konsenzusom u parlamentu”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da će Demokratska partija socijalista (DPS) još dugo ostati najveći protivnik tih reformi.

“Jer dok u sistemu ima nasljednike i nasljednice (Vesne) Medenice, (Veselina) Veljovića, (Petra) Lazovića, (Saše) Čađenovića, (Blaža) Jovanića i drugih, kriminalci u njihovim redovima će ostati sigurni”, kazao je Krivokapić.

On je dodao da dok tako bude, koalicioni kapacitet DPS-a ostaće na margini.

“Veličanstvena pobjeda se desila, započeti procesi se ne mogu zaustaviti, a ljubav prema Crnoj Gori i njenom blagostanju, umjesto ljubavi prema foteljama, mora da bude glavna vodilja svim političkim akterima”, poručio je Krivokapić.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.