Kosovo: Jedna osoba umrla, 68 novozaraženih korona virusom
Priština, Ilustracija

Kosovo: Jedna osoba umrla, 68 novozaraženih korona virusom

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZK) saopštio je danas da je u prethodna 24 sata od posljedica zaraze korona virusom i drugih pratećih bolesti umrla jedna osoba, čime ukupan broj umrlih tokom epidemije porastao na 648.

U istom periodu u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZK i privatnim laboratorijama metodom RT-PCR, testirana su ukupno 702 uzorka uzetih iz klinika KBUCK, regionalnih bolnica i kontakata ranije zaraženih, od kojih je 68 pozitivnih na korona virus.

Od početka epidemije na Kosovu je registrovano 16.247 osoba pozitivnih na korona virus, od 75.288 testiranih kao sumnjivih na zarazu virusom SARS-CoV-2.

Tokom posljednja 24 sata izliječena su 33 pacijenta, te je ukupan broj izliječenih do danas 14.368. Danas je aktivan 1.231 slučaj.

Po broju pozitivnih slučajeve i ukupno i dnevno na prvom mjestu je opština Priština koja je u posljednja 24 sata imala 21 novoinficiranu osobu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.