Đoković uvećao prednost u odnosu na Nadala, ostaje prvi na ATP listi
Novak Đoković

Đoković uvećao prednost u odnosu na Nadala, ostaje prvi na ATP listi

Srpski teniser Novak đoković i dalje je prvi igrač svijeta i, pored poraza u finalu Rolan Garosa, uvećao je prednost u odnosu na Španca Rafaela Nadala.

Đoković je prvi na ATP listi sa 11.740 bodova, odnosno ima 1.890 više od drugoplasiranog Nadala, koji je juče 13. put u karijeri podigao trofej u Parizu.

Na trećem mjestu je Austrijanac Dominik Tim, četvrti je Švajcarac Rodžer Federer, dok su Stefanos Cicipas i Danil Medvedev zamijenili mjesta, pa je sada Grk peti a Rus šesti teniser svijeta.

Njemac Aleksander Zverev zadržao je sedmo mjesto, posle skoka od šest pozicija Dijego Švarcman iz Argentine je osmi, Italijan Mateo Beretini je deveti, dok najboljih deset zaokružuje Rus Andrej Rubljov.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 11.740 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 9.850
3. Dominik Tim (Austrija) 9.125
4. Rodžer Federer (Švajcarska) 6.630
5. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.935
6. Danil Medvedev (Rusija) 5.890
7. Aleksaner Zverev (Nemačka) 4.650
8. Dijego Švarcman (Argentina) 3.180
9. Mateo Beretini (Italija) 3.075
10. Andrej Rubljov (Rusija) 2.974

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.