Francuska će donirati CG sistem za balističku identifikaciju vrijedan oko 220.000 eura
Tudik i Veljović

Veljović i Tudik Gaborit potpisali sporazum o donaciji

Francuska će donirati CG sistem za balističku identifikaciju vrijedan oko 220.000 eura

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i ambasadorka Republike Francuske Kristin Tudik Gaborit danas su potpisali Sporazum o donaciji.

Republika Francuska ovim sporazumom donira Upravi policije sistem za balistički identifikaciju kao i obuku od strane eksperata  za operativno korišćenje ovog sistema. Vrijednost ove donacije se procjenjuje na 220.000 eura.

Iz Uprave policije kažu da, potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje tradicionalno dobre odnose Republike Francuske i Crne Gore. Eh3eja8XcAU3Mbr

Francuska kao partner na putu ka evropskoj zajednici ovakvim i sličnim aktivnostim u kontinuitetu daje značajan doprinos integracionom procesu Crne Gore.

 „Donacija je potvrda partnerskih i prijateljskih odnosa službi bezbjednosti koji su se gradili u kontinuitetu na obostrano zadovoljstvo uz uvjerenje da će se saradnja u oblasti kriminalističkih istraživanja u narednom periodu dodatno unapređivati.“ – kazao je Veljović.

Ambasadorka je istakla da će Republika Francuska nastaviti da jača kapacitete crnogorske policije u oblasti forenzičkih vještačenja. Bezbjednost Evrope se ne završava na njenim granicama pa je saradnja službi za sprovođenja zakona u oblasti međunarodne policijske saradnje od ključnog značaja.

Današnja donacija je dio podrške Republike Francuske koja će se sprovesti i nadalje doprinijeti u realizaciji obaveza u okviru procesu ispunjavanja preporuka Evropske komisije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.