Bečić: Nova vlast služiće jedino Crnoj Gori jer druge i rezervne domovine nema
Aleksa Bečić

"Hoćemo zemlju jednakih šansi u kojoj neće biti nedodirljivih"

Bečić: Nova vlast služiće jedino Crnoj Gori jer druge i rezervne domovine nema

Nova Vlada će biti formirana do kraja oktobra, očekuje lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić.

On je večeras, gostujući u emisiji "Intervju" na RTCG, poručio kako je motiv današnjeg potpisivanja sporazuma sa koalicijama "Za budućnost Crne Gore" i "Crno na bijelo" upućivanje snažne poruke domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Ovaj sporazum je pravi odgovor na sve pokušaje vještačkog stvaranja podjela, unošenja nemira i strahova i sporazum je garant i putokaz da će nova vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, istinski pomiriteljska, da smo mi okrenuti budućnosti i nemamo namjeru da se vraćamo u prošlost", poručio je Bečić.

On je naglasio da će nova vlast služiti jedino Crnoj Gori, jer druge i rezervne domovine nema. Bečić je ocijenio da nova vlast hoće zemlju jednakih šansi, u kojoj neće biti nedodirljivih.

"Zašto kaskamo na evropskom putu, pa zato što prethodna vlast nije imala spremnosti i hrabrosti zbog interesnih dilova da sprovede određene reforme. Mi tih prepreka i barijera nemamo, a nezavisnim institucijama treba da obezbijedimo snagu države da ko god je nešto radio mimo zakona bude procesuiran", naglasio je Bečić.

Govoreći o prevazilaženju V.D stanja u većem dijelu pravosuđa, Bečić je kazao da će tri liste imati 41. poslanika, ali da očekuje saradnju sa manjinskim partijama.

Takođe, računa i na podršku SDP-a kada je riječ o toj situaciji.

"Ja mislim da svi imamo odgovornost i da su to očekivanja međunarodnih partnera da izvršimo deblokadu institucija koje su u V.D stanju već duže i to je u interesu našeg evropskog puta", ocijenio je Bečić za TVCG.

On je poručio da je pod uticajem isključivo građana koji su listi koju predvodi dali povjerenje, a nikako bilo koje ambasade u Crnoj Gori.

Bečić je ponovio da sporazumom nijesu iznevjerili očekivanja birača koji su glasali protiv ulaska u NATO i bili protiv priznanja Kosova.

Lider koalicije "Mir je naša nacija" je kazao da je opet pružena ruka predstavnicima manjinskih naroda, da uđu u novu vlast. Ponovio je kako neće biti nikakvog revanšizma.

Govoreći o datumu formiranja nove Vlade, Bečić je kazao da je nova većina pokazala efikasnost i da očekuje da to bude maksimalno brzo, odnosno do kraja oktobra.

"Nova vlada će počivati na ekspertskim osnovama, što znači da neće biti diskriminisan nijedan čovjek koji je stručan, bez obzira na njegovu političku vjersku ili neku drugu osobenost", rekao je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.