Bečić i Šaranović posjetili SPO: Isporučuju rezultate o kakvima smo mogli samo da sanjamo
Bečić i Šaranović u posjeti SPO, Foto: Demokratska Crna Gora

“Uprkos opstrukcijama“

Bečić i Šaranović posjetili SPO: Isporučuju rezultate o kakvima smo mogli samo da sanjamo

Uprkos opstrukcijama, Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) kontinuirano isporučuje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kakve su do ne tako davno građani Crne Gore mogli samo da sanjaju, zato država treba da unaprijedi uslove u kojima rade, kazali su zamjenik premijera i koordinator BOK-a Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Bečić i Šaranović, posjetili su Specijalno policijsko odjeljenje, u prisustvu načelnika SPO Predraga Šukovića i rukovodioca Sektora za borbu protiv kriminala Lazara Šćepanovića.

Bečić je istakao da Vlada i država moraju unaprijediti uslove u kojima rade službenici SPO.

“Naši hrabri i vrijedni službenici to zaslužuju, jer njihov doprinos beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i ozdravljenju crnogorskih institucija zaista izaziva veliki ponos i zadovoljstvo kod svih nas. Čast mi je što sam danas imao prilike da ih pozdravim i da im se zahvalim”, kazao je Bečić.

Bečić je naglasio da je odlična saradnja između nadležnih državnih institucija dovela do sjajnih rezultata kojima je cjelokupna javnost svjedočila u prethodnih par mjeseci.

''Kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i potpredsjednik Vlade za bezbjednost, svjedok sam odlične saradnje unutar cjelokupnog Sektora za borbu protiv kriminala, SPO-a kao jednog od ključnih njegovih segmenata, saradnje sa ANB-om i drugim organima obavještajno-bezbjednosnog sektora”, navodi se u saopštenju.  

Poručio je da bezbjednosni sektor odlično sarađuje sa SDT-om i drugim nadležnim tužilaštvima.

“A kao rezultat te saradnje svjedočimo svakodnevnim procesuiranjima, hapšenjima, zapljenama, privođenju pravdi bjegunaca od pravde, ali i procesuiranju mnogih državnih službenika iz bezbjednosnog ili drugih sektora državnog aparata, čime na svakom mjestu i na svakom koraku pokazujemo odlučnost da očistimo državne institucije od svih koji imaju veze sa organizovanim kriminalom i gradimo zemlju na jasnim principima vladavine prava'', istakao je Bečić.

Kazao je da niko neće biti jači od države.

“Naša poruka je jasna i jedinstvena: kako god se zvali, koje god vjere, nacije ili druge pripadnosti bili, kom god kriminalnom klanu pripadali, sigurno će vas pravda stići, pravda vas neće zaobići, jer u Crnoj Gori više nema nedodirljivih, u Crnoj Gori nema zaštićenih i u Crnoj Gori više niko nikada neće biti jači od države”, kazao je Bečić.

Poručio je da im je jasan cilj opstrukcija i izazova sa kojima se, kako je rekao, kontinuirano susrijeću.

“One su nas sve zajedno samo dodatno motivisale da nastavimo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno, timski, hrabro i odlučno, jer u najvažnijoj utakmici koju Crna Gora igra protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti neriješenih ishoda. Nastavićemo sa pobjedama, i u pravnom i institucionalnom smislu ćemo satrti sve pipke organizovanog kriminala i korupcije, bilo da se oni nalaze unutar ili van institucija sistema. Pravda ide, pravdu vidite svakog dana i pravda će nastaviti da ostvaruje pobjede u Crnoj Gori'', zaključio je zamjenik premijera.

Ministar Šaranović je istakao nemjerljiv značaj koji SPO ima u bezbjednosnom sektoru Crne Gore.

 ’’SPO kontinuirano isporučuje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kakve su do ne tako davno građani Crne Gore mogli samo da sanjaju u najdubljim snovima. Iz tog razloga, SPO ne da ne smije biti meta bilo kakvih napada, već kao jedan od najvažnijih djelova sistema koji se odlučno bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, mora imati podršku cjelokupnog državnog aparata, ali i šire javnosti’’, navodi se u soapštenju.

Pored toga, Šaranović je dodao da je ova posjeta prilika da se sa službenicima SPO razmijene mišljenja o uslovima u kojima rade.

 ’’Loši uslovi rada nam nameću obavezu da u hitnom roku, bez daljeg odlaganja, kao donosioci odluka preduzmemo sve moguće korake kako bi se uslovi rada pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja podigli na veći nivo, jer će na taj način već sjajni rezultati koje postižu u borbi protiv organizovanog kriminala sigurni biti još bolji’’, zaključio je ministar Šaranović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.