Dodik: Uskraćuje mi se pravo da dokažem da nisam kriv, namješten politički proces
Foto: RTRS

"U neovjerenu kopiju pokušava se ugurati sve i svašta"

Dodik: Uskraćuje mi se pravo da dokažem da nisam kriv, namješten politički proces

Predsjednik RS Milorad Dodik na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu, nakon ročišta u Sudu BiH, kazao je da se dokazuje njegova "početna tvrdnja da je ovo namješten politički proces i pokušava se u namještenu formu gurati sve i svašta".

"Danas se opet, izvode ponovi neki papiri, pod plaštom dokaza a dokaz je ono što se prihvati kao dokaz, a ne što oni smatraju da jeste", rekao je Dodik.

Istakao je da je "nemoguće da stranica OHR-a bude vjerodostojna za stupanje na snagu neke odluke".

"To je dokaz u kakvoj BiH mi živimo, zato je možda dobro da idemo do kraja i da se vidi sva farsa koja je namještena", rekao je Dodik.

Kazao je da je sve "nakaradno po uzoru na Haški tribunal".

"Pravi se nekakva pompezna priča. Ulažu se neovjerene kopije. Meni je uskraćeno pravo na pravično suđenje. Meni je ovdje uskraćeno pravo da dokažem da nisam kriv", poručio je Dodik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.