Bečić: Savremena Crna Gora istinski vrjednuje multivjerski i multinacionalni sklad, zajedništvo je čini veličanstvenom
Foto: Vlada Crne Gore

Bečić: Savremena Crna Gora istinski vrjednuje multivjerski i multinacionalni sklad, zajedništvo je čini veličanstvenom

Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore, bio je gost na svečanom prijemu u kripti katedrale u Topolici povodom katoličkog Uskrsa, na poziv nadbiskupa barskog monsinjora Roka Đonlešaja, saopšteno je iz Kabineta Bečića.

"Duh Uskrsa, praznika koji slavi pobjedu života nad smrću, daje nam snagu i podsticaj da gradimo suživot na zemlji na temeljima solidarnosti, saosjećanja i spremnosti na žrtvu za sve naše bližnje, kao najiskrenijem izrazu ljubavi. 

Večerašnje prisustvo predstavnika svih vjeroispovijesti, jasan je pokazatelj da savremena Crna Gora istinski vrjednuje multivjerski i multinacionalni sklad, te da su svi njeni građani i građanke svjesni da ne možemo jedni bez drugih. Zajedništvo Crnu Goru čini veličanstvenom.

Samo uz međusobno poštovanje i očuvanje mira možemo prevazići izazove sa kojima se svi podjednako suočavamo, pokazujući vjeru u konačnu pobjedu dobra", poruke su Bečića.

Kako se navodi u saopštenju, prijemu su prisustvovali i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, Muidin ef. Milaimi, glavni imam MIZ Bar i Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.