Nadal otkrio zašto neće igrati na US openu: To je opasno za moje tijelo i za budućnost karijere
Rafael Nadal

Nadal otkrio zašto neće igrati na US openu: To je opasno za moje tijelo i za budućnost karijere

Aktuelni šampion US opena Rafael Nadal prokomentarisao je svoju odluku da odustane od učešća na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD.

Zbog velike pauze u teniskoj sezoni izazvane pandemijom koronavirusom turniri u Americi i Evropi na različitim podlogama će da budu odigrani u kratkom vremenskom periodu.

Španski teniser je objasnio da bi prelazak sa betona na šljaku u ovom trenutku bio ozbiljan udar na njegovo tijelo, prenosi B92.

"Zdravstvena situacija je bio prvi i osnovni razlog prilikom donošenja moje odluke. Izgleda da situacija nije u potpunoj kontroli, tako da smo u ovom slučaju, nakon konsultacija sa mojim timom, odlučili da preskočimo US open“, rekao je Nadal.

"Drugi razlog je raspored koji nakon nekoliko mjeseci bez takmičenja mi ne odgovara. Prelazak sa betona na šljaku, sa veoma malim vremenom za pripremu, opasan je za moje tijelo i budućnost moje karijere".

US open će da se igra od 31. avgusta do 13. septembra.

"To je stvar ličnog duha. Situacija je takva kakva je i moj duh, a on nije bio dovoljno visok da bih otputovao u Njujork i takmičio se. Ako ću da se takmičim, sva moja čula moraju da budu usredsređena na takmičenje u najboljem uspjehu, a to bi u ovoj situaciji bilo teško ostvariti", poručio je Nadal.

Posle US opena će da se igrači presele u Evropu, pa će da uslijede turniri u Austriji, Rimu i na kraju na Rolan Garosu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.