Tejlor Fric osvojio Indian Vels, prvi poraz Nadala u 2022.
Tejlor Fric, Foto: Twitter

Tejlor Fric osvojio Indian Vels, prvi poraz Nadala u 2022.

Tejlor Fric je osvojio prvu masters titulu u karijeri. Amerikanac je u finalu Indijan Velsa nadigrao Rafaela Nadala 6:3, 7:6 (5), čime je Špancu nanio prvi poraz ove sezone.

Fric je postao prvi Amerikanac koji je osvojio titulu u Indijan Velsu još od 2001. godine, kada je to učinio Andre Agasi. Momak rođen u Kaliforniji osvojio je drugi trofej u karijeri.

Zahvaljujući osvojenim bodovim, Fric će od ponedeljka prvi put biti među 15 najboljih na ATP listi – zauzimaće 13. poziciju.

Do najvećeg uspjeha u karijeri je došao pošto je nanio prvi poraz Nadalu ove sezone. Španac sada ima skor 20-1.

Nadal, koji je tokom ovog duela dva puta tražio medicinski tajmaut, propustio je priliku da osvoji 37. masters i tako izjednači rekord Novaka Đokovića.

Podsjećamo, Španac je ove sezone osvojio tri trofeja – na Australijan openu, u Melburnu i Akapulku. Njegov niz završen je u nedelju u Indijan Velsu.

Fric se ranije u toku dana zagrijevao kraći vremenski period zbog problema koje je imao u prethodnom meču.

Ipak, odlično je počeo duel sa četvrtim teniserom svijeta. U dugom prvom gemu je napravio brejk, a onda je ponovo oduzeo servis Nadalu, te poveo 4:0. Zaigrao je Španac bolje u nastavku, uspio je da vrati jedan izgubljeni gem i smanji na 5:3. Ipak, Fric nije popustio, brejkom je došao do prvog seta.

Nadal je po završetku seta tražio ljekara i fizioterapeuta. Pomoć je primio van terena, zbog problema koje je osjetio i tokom meča sa Alkarasom.

Razvijala se borba u nastavku, dugo su trajali gemovi u drugom setu. Prvi je do brejka došao Nadal, ali nije uspio da ga potvrdi. Odmah je istom mjerom uzvratio Fric i semafor je pokazao 2:2.

Uslijedio je izuzetno dug gem sa nekoliko fantastičnih poena, u kojem je Amerikanac sačuvao četiri brejk lopte.

Zaprijetio je Nadal ponovo u devetom gemu, ali je Fric uspio da se izvuče i povede 5:4. Posle tog gema španski teniser je tražio još jedan medicinski tajmaut. Imao je potom 20. teniser svijeta i prvu meč loptu, kada je Nadal servirao. Ipak, uspio je da se izvuče Rafa.

Imao je odmah potom Nadal novu šansu da dođe do brejka, pošto je bilo 15:40. Međutim, izuzetno motivisan i spreman je bio Fric, koji je sačuvao servis. Nadal je bez većih problema dobio sledeći gem, pa je odlučivao tajbrejk.

Dobro je krenuo Amerikanac, pa je bilo 2:0. Ipak, inicijativu je u nastavku preuzeo Španac, pa je uz dva mini brejka stigao do 5:4. Ali brzo se vratio Fric, osvojio je naredna tri poena i zabilježio najveću pobjedu u karijeri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.