Nadal do rekordnog 22. GS-a: Pokazalo se ko je gazda Pariza
Foto: Reuters

Nadal do rekordnog 22. GS-a: Pokazalo se ko je gazda Pariza

Rafael Nadal je ponovo kralj Pariza. Posle pauze od godinu dana kada mu je krunu preuzeo Novak Đoković, Španac je vratio presto na Rolan Garosu. U finalu je lako izašao na kraj sa Kasperom Rudom 6:3, 6:3, 6:0.

Tako je Nadal stigao do pehara broj 14 u Parizu, a ukupno 22. gren slem titule. Španac sada ima dva najveća trofeja više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera, čime u ovom trenutku sigurno stiče ogromnu prednost u trci za najboljeg svih vremena. Takođe ima šansu i da osvoji kalendarski gren slem, ukoliko dođe do pehara na Vimbldonu i US openu.

Samo finale je proteklo prema očekivanjima. Rud, debitant u odlučujućem meču nekog gren slem turnira na momente je priprijetio, ali to je bilo daleko od toga da može da ugrozi trijumf Nadala.

U prvom setu viđena su tri brejka u prva četiri gema. Dva je napravio Nadal, poveo 4:1 i onda sigurnom igrom na svoj servis stigao do 6:3 i prednosti od jednog seta.

Rud je najveće šanse imao u drugom dijelu. U četvrtom gemu pravi brejk sa nulom, vodi 3:1 i potencijalni najavljuje već otpor. Međutim, od tog trenutka se njegova igra potpuno raspada. Nadal osvaja pet vezanih gemova i stiže do 2:0 u setovima.

Nije Španac tu stao. Seriju nastavlja i u trećem setu. Za tili čas vezuje još šest gemova i stiže do velike pobjede. Pokazao je Nadal da je čak i sa povredom stopala, koju stalno potencira, i dalje nedodirljiv na pariskoj šljaci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.