Za Šakovićem raspisana potjernica, prodavao oružje za izvršenje krivičnih djela
Privođenje Šakovića, foto: Dnevne novine

Podgorički Viši sud

Za Šakovićem raspisana potjernica, prodavao oružje za izvršenje krivičnih djela

Podgoričanin Marko Šaković, koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, nalazi se u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica.

Podgorički Viši sud potvrdio je nedavno optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva podignutu protiv Marka Šakovića, Nataše Šaković, Marka Filmanovića i Marka Lašića, koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i držanje oružja, potvrđeno je za Dan.

Prema tvrdnjama tužilaštva, sumnjiče se da su oružje nabavljali iz inostranstva.

Okrivljeni Filmanović je tužilaštvu priznao za koga je nabavljao oružje.

Djelovanje kriminalne organizacije planirano je na duže vrijeme, uz primjnu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline, pri čemu je svaki član imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Kao organizator kriminalne organizacije označen je Marko Šaković, koji je, kako tužilaštvo sumnja, nabavljao i neovlašćeno držao oružje i eksplozivne materije.

On je oružje prodavao članovima kriminalnih organizacija radi izvršenja krivičnih djela, vrbovao članove, planirao izvršenje krivičnih djela, davao uputstva i naredbe.

Nataša Šaković, prema tvrdnjama istrage, prihvatila je zadatak da vrbuje članove za kriminalnu organizaciju, da čuva i preuzima oružje, i predaje ga Marku Šakoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.