Uragan Isaja pogodio Bahame i kreće se ka Floridi
Uragan Isaja

Očekuje se jačanje oluje

Uragan Isaja pogodio Bahame i kreće se ka Floridi

Uragan Isaja protutnjao je Bahamima gdje je odnio krovove sa kuća u subotu i sada se kreće ka obali Floride gdje su u Majamiju zatvorene plaže, marine i parkovi.

Guverner države Floride Ron de Santis proglasio je vanrednu situaciju za okruge duž Atlantske obale, gdje se očekuje udar uragana Isaja, prenosi Tanjug.

Gradonačelnik Majamija Karlos Himendes rekao je ranije da je otvoreno 20 centara za evakuaciju uz poštovanje mjera zbog Covid-19. Građanima ugroženih područja preporučio je da nabave zalihe hrane, vode i ljekova.

Vlasti u Sjevernoj Karolini naložile su evakuaciju ostrva Okrakok kojim je prošle godine protutnjao uragan Dorijan, prenosi AP.

Uragan ima brzinu vetra od 135 kilometara na časa i moguće je da će ojačati, saopštio je Američki Nacionalni centar za uragane u Majamiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.