Posle Floride, uragan Ijan pogodio Južnu Karolinu
Foto: Reuters

Posle Floride, uragan Ijan pogodio Južnu Karolinu

Uragan Ijan udario je na obalu Južne Karoline, dan pošto je na Floridi napravio ogromnu materijalnu štetu, uzrokovao ljudske žrtve i mnoge ljude zarobio u kućama.

Ijan trenutno ima jačinu uragana kategorije 1 i uzrokuje vjetrove od 120 kilometara na čas, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane, javlja Rojters.

Očekuje se da pored Južne Karoline, udari i na Sjevernu Karolinu i Džordžiju i da izazove poplave opasne po život, jake vjetrove i veliki plimski talas.

Šteta na Floridi se još procjenjuje, a nije poznat ni konačan broj mrtvih. NBC je objavio da je stradalo 10 osoba, a CNN da je život izgubilo 17 ljudi.

Predsjednik SAD Džozef Bajden upozorio je da bi moglo da se pokaže da je Ijan jedan od najsmrtonosnijih uragana u istoriji Floride i da preliminarni izvještaji ukazuju na veliki broj stradalih.

Više od 2,3 miliona domova i poslovnih objekata ostalo je bez struje posle naleta Ijana, podsjeća Radio Slobodna Evropa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.