Pričinjena značajna materijalna šteta u Luizijani

Uragan Delta udario u obalu SAD-a, poginulo najmanje 27 osoba

Najmanje 27 osoba je poginulo kada je uragan Delta udario o kopno u saveznoj američkoj državi Luizijana nakon čega je oslabio u tropsku oluju.

Uragan je američko kopno u Meksičkom zalivu pogodio samo 15 kilometara od mjesta gdje je prošlog mjeseca udario uragan Lora.

Nacionalni centar za uragane sa sjedištem u Majamiju saopštio je da uragan brzo slabi i da se kreće ka unutrašnjosti SAD.

uragan1

Udarac uragana u obalu SAD-a pričinio znatnu materijalnu štetu, Foto: Reuters

Jutros je maksimalan vjetar koji oluja nosi bio do 60 kilometara na čas.

Meteorolozi kažu da oluja ide sjeverno ka saveznim državama Misisipi i Tenesi.

U Luizijani i susjednom Teksasu oko 600.000 domova i radnji je danas ostalo bez struje, a u Misisipiju 40.000.

Uragan Delta za sobom je ostavljao polomljeno drveće i otkinute krovove, pričinivši dodatnu štetu u oblastima koje još saniraju štetu od uragana Lora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.