Dvogodišnjak na Floridi ubio oca pištoljem dok je igrao igrice
Ilustracija

Majka dječaka uhapšena po više osnova

Dvogodišnjak na Floridi ubio oca pištoljem dok je igrao igrice

Dječak (2) slučajno je ubio svog oca u američkoj saveznoj državi Floridi, pucajući iz napunjenog pištolja koji su njegovi roditelji ostavili bez nadzora, saopštile su u ponedeljak uveče lokalne vlasti u SAD.

Kada su 26. maja stigli u kuću žrtve u blizini Orlanda, policija je, upozorena pozivom, otkrila majku Mari Ajalu kako svom suprugu Redžiju Mabriju pruža prvu pomoć.

Majka dječaka je uhapšena po više osnova, prenosi ABC Action News.

Policija je prvobitno mislila da je Mabri (26), koji je preminuo ubrzo u bolnici, sebe upucao, ali je najstarije dijete u toj porodici reklo istražiteljima da je počinilac njegov dvogodišnji brat, saopštila je tamošnja policija.

Pištolj je bio u torbi koju je Mabri ostavio na podu, a dijete je, kada ga je pronašlo, pucalo u leđa svom ocu dok je igrao video igricu na kompjuteru, dodala je policija.

Pet članova porodice, uključujući petomjesečnu ćerku, bili su u istoj prostoriji u vrijeme nesreće.

Oba roditelja su na uslovnoj slobodi zbog višestrukih krivičnih dijela zanemarivanja djece i upotrebe droga, navela je policija i dodala da vlasnici oružja koji ga ne čuvaju bezbjedno mogu da dožive tragediju koja se sada desila.

U SAD se često događaju takve nesreće. Dvogodišnje dijete je u avgustu 2021. godine uzelo oružje ostavljeno u rancu i ubilo majku metkom u glavu usred njenog sastanka na platformi Zoom.

Nesreća se dogodila dok u SAD traje rasprava o nošenju vatrenog oružja posle nekoliko oružanih napada u supermarketu, bolnici i jednoj školi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.